Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Κιβωτός του Κόσμου




ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΘΗΡΙΩΝ ΑΛΙΜΟΥ

«Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ»

Κυθηρίων 71

Άλιμος 174 56

 

                                                         Άλιμος, 7 Απριλίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

  Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα» αποφάσισε εν όψει των άγιων ημερών του Πάσχα, να προσπαθήσει να συλλέξει είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στη «Κιβωτό του Κόσμου».

  Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.

  Παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, την Ακαδημία Πλάτωνος. Βλέποντας την ανείπωτη φτώχεια και την εξαθλίωση των παιδιών αυτών ο πατέρας Αντώνιος δε δίστασε να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό το έργο που εκτός από έργο αγάπης είναι για εκείνον έργο ζωής. Μαζί με μια ομάδα εθελοντών που πλαισιώνουν ανιδιοτελώς τον πατέρα Αντώνιο και τα παιδιά με διάθεση προσφοράς και αγάπης, η «Κιβωτός του Κόσμου» συγκεντρώνει σήμερα γύρω στα 400 παιδιά, ηλικίας από 3 έως 18 ετών σχηματίζοντας έτσι μια κοινότητα ανθρωπιάς και αγάπης, που ανθεί και μεγαλουργεί στο κέντρο της Αθήνας. 

  Ξεκινήσαμε την προσπάθεια, διστακτικά, γνωρίζοντας, ότι στις δύσκολες μέρες που ζούμε, δεν είναι εύκολο, να ζητήσεις από τους συνανθρώπους, που ο καθένας κουβαλάει τα δικά του προβλήματα, βοήθεια.

  Όμως, βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου, μας πλημμύρισαν συναισθήματα απέραντης χαράς, ενθουσιασμού κα συγκίνησης. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, συγκεντρώθηκε ένας τεράστιος όγκος τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής και φαρμάκων.

  Την Κυριακή 6 Απριλίου ξεκινήσαμε με ένα μικρό φορτηγάκι και τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα ασφυκτικά γεμάτα, για τα παιδιά της «Κιβωτού». Θα είναι, πραγματικά, εμπειρία ζωής, για οποιονδήποτε, αποφασίσει, να την επισκεφθεί, να δει το τεράστιο έργο συτού του παπά-ιεραπόστολου, που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, με την πραότητα και το μεστό του λόγο, που έγινε ο πατέρας-προστάτης όλων αυτών των παιδιών. Των παιδιών, που ενώ βίωσαν την απόλυτη δυστυχία, τα βλέπεις, μέσα σ’ αυτό το χώρο, χαρούμενα και ευτυχισμένα.

  Είναι αδύνατον να μην δακρύσεις και να μην φύγεις από εκεί με ανάμεικτα συναισθήματα πληρότητας, χαράς, συγκίνησης και ικανοποίησης, ότι έβαλες κι εσύ ένα μικρό λιθαράκι, σ’ αυτό το τεράστιο έργο.

  Οφείλουμε αμέτρητες ευχαριστίες, στα μέλη του συλλόγου, φίλους, γείτονες και επαγγελματίες της περιοχής, που προσέφεραν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ας αφυπνιστούμε, συνάνθρωποι.

  Ας φύγουμε, από την μακαριότητα του καναπέ μας και ας σκεφθούμε, ότι κάπου υπάρχει  κάποιος που υποφέρει περισσότερο από εμάς.

  Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να δείξουμε τις κοινωνικές μας ευαισθησίες και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο