Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

4ο Διεθνές Συμπόσιο Κυθηραϊσμού

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΘΗΡΙΩΝ ΑΛΙΜΟΥ

« Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ »

Κυθηρίων 71 Άλιμος 174 56

Τηλ.210 9934833

Άλιμος, 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τις 9 εώς τις 12 Σεπτεμβρίου 2010 έλαβαν χώρα στην περιοχή μας, την Κυθηρούπολη, οι εργασίες του 4ου Διεθνούς Συμποσίου Κυθηραϊσμού με θέμα : « Η ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟ – ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ : ΠΑΙΔΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ,ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ, ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ».

Η έναρξη του Συμποσίου έγινε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 18.30μ.μ. στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αλίμου με τη συμμετοχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, του Πανοσιολογιότατου Πατέρα Πολύκαρπου, του Προξένου της Αυστραλίας, του Προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, της Επάρχου Κυθήρων, του Δημάρχου Κυθήρων, του Δημάρχου Αλίμου, εκπροσώπων Κυθηραϊκών Σωματείων, εκπροσώπων του Τριφυλλείου Ιδρύματος, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων της Κυθηραϊκής Αδελφότητας της Αυστραλίας και πλήθους κόσμου.

Οι εργασίες έγιναν στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου με τη συμμετοχή πολλών ομιλητών, (καθηγητών Πανεπιστημίου της Ελλάδας και του εξωτερικού, Ομογενών Κυθηρίων από την Αυστραλία, νέων από την Αθήνα και από τα Κύθηρα, εκπροσώπων από φορείς εθελοντικών οργανώσεων και Κυθηραικών Συλλόγων κ.α.)

Τέλος, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα» και με την πολύτιμη αρωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αλίμου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης στο θέατρο του λόφου Πανί το απόγευμα της Κυριακής 12/9/2010 με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων του Κυθηραικού Συνδέσμου Αθηνών και της Κυθηραικής Αδελφότητος Αθηνών - Πειραιώς.

Ιδιαίτερα ευχάριστη νότα στην τελετή λήξης του Συμποσίου έδωσε η παρουσία μουσικού σχήματος του Μουσικού Ωδείου Η Αναγέννηση κου Λιγνού Τιμόθεου.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Βάρδας Ιωάννης Βαρυπάτη Αλεξάνδρα