Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Καθαρισμός οικοπέδων

Το υπ.αριθμόν πρωτοκόλλου 117 παρακάτω γράμμα εστάλη στον αντιδήμαρχο περιβάλλοντοσ κ.Βαρδαξόγλου

Αξιότιμε κύριε αντιδήμαρχε,σας παρακαλούμε να φροντίσετε για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων και των οικοπέδων από χόρτα και μπάζα στις παρακάτω διευθύνσεις της περιοχής μας:

ΟΔΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Νηρηίδων 1-2-3-5
Σκανδείας 19-20-30-32-34-44-46
Ανεμώνων 8-27-29-3841-43
Πολυτίμης 5-1-19-21-27-30
Μυρτιδιωτίσσης 18-21
Θέτιδος 3-4-6-12-17-23
Χαρίτων 14-15
Λητούς 19
Στυμφαλίας 11-15
Ηρούς 26
Γεωργίου Παπανδρέου 40

Τέλος,θα θέλαμε να σας υπενθημίσουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για τακτικό καθαρισμό του λόφου Κυθηρίων καθώς είναι μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Το διοικητικό συμβούλιο

Τοποθέτηση καντίνας στην Λ.Αλίμου

Η παρακάτω υπ.αριθμόν πρωτοκόλλου 94 επιστολή εστάλη στον κύριο δήμαρχο Αλίμου με αφορμή την τοποθέτηση καντίνας στην Λ.Αλίμου.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με πολλή μεγάλη έκπληξη αλλά και λύπη συγχρόνως , αντικρύσαμε πριν από μερικές μέρες την καντίνα η οποία τοποθετήθηκε στην Λ.Αλίμου στο ύψος της klimafot.
Θ πρέπει να θυμάστε ότι,πριν μερικά χρόνια,επί δημαρχίας κ.Ματζουράνη ,είχε δημιουργηθεί το ίδιο πρόβλημα.
Τότε ο σύλλογός μας αντέδρασε δυναμικά και σας βρήκε συμπαραστάτες.
Ειλικρινά προσπαθούμε αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας εκ μέρους του Δήμου.
Μήπως άραγε το σκεπτικό ήταν ότι πρέπει να εξυπηρετήσουμε τους διερχόμενους κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες ή τους περιθωριακούς που επιδίδονται σε κόντρες στο πάρκιν του Carrefour δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στους περιοίκους;
Κύριε Δήμαρχε,όλοι οι δημοτικοί άρχοντες αναφερόμενοι στην περιοχή μας την θεωρούν διαμάντι του Αλίμου.
Εμείς λοιπόν,οι οποίοι επιλέξαμε να ζούμε σε αυτήν την περιοχή,που πληρούσε ορισμένες προυποθέσεις τις οποίες εύκολα μπορείτε να αντιληφθείτε,δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί οτιδήποτε την υποβαθμίζει και αντίκειται στην ποιότητα ζωής των κατολικων της.
Ελπίζοντας ότι η επιστολή μας αυτή θα τύχει της δέουσας προσοχής και αναμένοντας μια απάντηση εκ μέρουσ σας το συντο μότερο δυνατόν σας ευχαριστούμε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο.

Προβλήματα περιοχής Κυθηρίων

Σας ενημερώνουμε για την υπ.αρ.πρωτ.116 επιστολή που εστάλη στον δήμαρχο Αλίμου με αφορμή προβλήματα που διτυπώθηκαν από κατοίκους της περιοχής για τον οικισμό μας.

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Ενημερωθήκαμε για την συνάντηση την οποία είχατε με κατοίκους της περιοχής Κυθηρίων στην οποία σας εξέθεσαν διάφορα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας επί μακρόν και που επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου.
Σοβαρότατο πρόβλημα αποτελεί η συνεχώς αυξανόμενη κίνηση επί της Λ.Κυθηρίων και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες με μεγάλες ταχύτητες.
Θα θέλαμε εν όψει της σύνταξης της κυκλοφοριακής μελέτης του δήμου,να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι η λεωφόρος Κυθηρίων επιβαρύνεται πολύ με την είσοδο αυτοκινήτων από Αργυρούπολη(οδ.Αγ.Γεωργίου), Αγ.Δημήτριο(μέσω λεωφ.Θεομήτορος) και λεωφόρο Βουλιαγμένης (μέσω λεωφ.Ιωνίας) .
Αντιλαμβάνεστε ότι εμείς ως σύλλογος δεν είμαστε σε θέση να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις, γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι έργο ειδικών επιστημόνων,συγκοινωνιολόγων κλπ.
Επίσης αποτελεί καθημερινό φαινόμενο η διέλευση φορτηγών αυτοκινήτων κατά παράβαση των απαγορευτικών σημάτων κυκλοφορίας.
Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι η στάθμευση των πούλμαν του μουσικού σχολείου τα οποία καταλαμβάνουν το διάζωμα της λ.Κυθηρίων με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνες προσπεράσεις από το αντίθετο ρεύμα και να μην υπάρχει δυνατότητα εξόδου των οδηγών από τους κάθετους δρόμους.
Κύριε δήμαρχε,όπως γνωρίζεται δεν υπάρχει πλέον λεωφορειακή γραμμή η οποία να εξυπηρετεί κατά μήκος της λ.Κυθηρίων.Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους και κυρίως αντιμετωπίζουν δυσκολίες οι μαθητές οι οποίοι μεταφέρονται στα σχολεία της Υψηλάντου ή της Ελ.Βενιζέλου με Ι.Χ. ή αναγκάζονται να κάνουν την διαδρομή πεζή.
Ίσως θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε αν υπάρχει πλάνο στον δήμο για μελλοντική διέλευση λεωφορείων.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας και ελπίζουμε ότι θα επιδείξετε ανάλογη προσοχή.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Το διοικητικό συμβούλιο